Over mij

Bestuur, beleid en organiseren, of het nou in een rol als politicus, maker, bestuurder, manager, adviseur of toezichthouder is, is mijn natuurlijke talent. En dat bij voorkeur in het publieke domein in het algemeen en de (ouderen)zorg in het bijzonder, want daar ligt mijn hart en deskundigheid. Zowel in ‘gewone’ organisaties, als in een meer politieke context voel ik me thuis.

Deze talenten en mijn liefde voor het publieke domein hebben mij al een diverse loopbaan opgeleverd. Daarin toont zich ook mijn gedrevenheid om te blijven vernieuwen en me met inhoudelijke focus en talenten in te zetten voor maatschappelijke doelen waar ik me mee verbonden voel. Vanuit die diversiteit heb ik mij ontwikkeld tot een allround expert met brede kennis en netwerken.

Ik ben begonnen bij de FNV als vakantiekracht en heb van daaruit een mooie loopbaan gehad die mij leidde van beleidsmedewerker, naar regiobestuurder in de ouderenzorg, vervolgens CAO onderhandelaar voor de thuiszorg en manager Zorg & Welzijn ten slotte naar het dagelijks bestuur van Abvakabo FNV. Vanuit die positie heb ik mijn bestuurlijke sporen verdiend, onder andere ook als bestuurslid van PGGM en PFZW pensioenfonds, jarenlang was ik daar voorzitter van de werknemersdelegatie.

Vanaf 2010 ben ik na mijn, zelf gekozen, vertrek uit de vakbeweging in de zorg gaan werken. Als directeur van de Cordaan Academie was ik verantwoordelijk voor en betrokken bij grote ontwikkelingen in de langdurige zorg. Aansluitend heb ik meegewerkt aan een academische leerwerkplek. Daarna heb ik besloten om al deze kennis, kunde en netwerken breed in te zetten en heb ik mijn eigen praktijk, op basis van Visie & Vernieuwing, opgezet. Afgelopen jaren heb ik gewerkt als strategisch coach en scanner voor het programma waardigheidentrots.nl Sinds het voorjaar van 2023 werk ik o.a. voor zorgtvoorelkaar.nl, het netwerk van bewonersinitiatieven in zorg, wonen en welzijn, Deze beweging helpen om voet aan de grond te krijgen in het zorgsysteem en het overleg bij het Integraal Zorg Akkoord.

Sinds 2020 ben ik gemeenteraadslid in Amsterdam. Namens mijn partij, GroenLinks, mag ik het woord voeren over de gezonde, schone en groene stad (zorg en gezondheid, welzijn, ouderen, groen en openbare ruimte, afval & reiniging).

In mijn werk ben ik  gedreven, inhoudelijk, analytisch, strategisch en kritisch. Ik ontwikkel visie en weet die lijn vast te houden zonder dogmatisch te worden. Daarbij blijf ik oog houden voor praktische en sociale implicaties en risico’s. Ik ben van inhoud én proces, want het één kan niet zonder het ander wil je doelen bereiken.

Ouderen en zorg zijn de rode draad in mijn loopbaan. Het is een doelgroep waar ik, ook met de ervaring als mantelzorger voor mijn moeder, me graag met hart en ziel voor wil inzetten.

Op mijn LinkedIn pagina https://www.linkedin.com/in/jennekevanpijpen/ vind je al mijn functies in heden en verleden, en mijn opleidingsgeschiedenis.

Er is meer dan werk alleen. Ik ben een groot liefhebber van oude muziek en theater in alle vormen: als de tijd er is, kun je mij zeker 2x per week vinden in theaters en concertzalen. Met daarnaast reizen, koken, lekker eten, lezen, en last but not least gezelligheid met de mensen om me heen heb ik een rijk leven.