Four more years

In 2020 kwam ik in de gemeenteraad. Politiek is samen hard werken, met een geweldig GroenLinks team werken we aan een menselijke duurzame, eerlijke stad. We hebben gezamenlijk mooie resultaten bereikt. Door onze wethouders en door onze fractie. En daar ben ik niet alleen trots op, maar is ook in deze gure wereld zo belangrijk; onze waarden als vrije, groene en sociale stad moeten we hoog houden en waar mogelijk een vlucht mee naar voren nemen.

De afgelopen twee jaar heb ik deel uitgemaakt van deze voorhoede. Wat een feest was dat, ondanks de moeilijke Corona tijd. Wat hebben we mooie dingen gedaan en hard gewerkt.

Ik mocht direct aan de slag met zorg, daar waar mijn hart én deskundigheid in zit.  In de zorg zijn buurtteams gestart, hebben we een goede nota gezondheidsbeleid vastgesteld waar ongelijkheidsbestrijding het doel is en waar niet alleen zorg maar vooral ook bestaanszekerheid en groen een belangrijke rol hebben. En, uiteraard en met veel passie, heb ik me ingezet om de Corona pandemie te bestrijden met oog voor de kwetsbare Amsterdammers.

En ik mocht aan de slag als woordvoerder groen; waar mijn hart ligt en ik mijn deskundigheid steeds meer heb opgebouwd de afgelopen jaren  Er is een groenvisie opgesteld waar radicale vergroening de norm is en we als GroenLinks keihard knokken voor een openbare ruimte voor groen & mensen en niet voor blik. We werken aan de voedseltransitie en aan de versterking van het programma bomen.

Ik houd van resultaatgerichte politiek. En zo doe ik dat ook vanuit mijn rol als gemeenteraadslid. Niet in m’n eentje, maar met mensen in de stad. Van de stad naar de Stopera.  En dus naast al die mooie zaken die vanuit de coalitie kwamen onderneem ik initiatieven om als volksvertegenwoordiger de stem van de stad te laten horen, kritisch te blijven, verbeteringen voor te stellen en met nieuwe plannen te komen. Ik heb daar mijn steentje aan bijgedragen onder ander door deze resultaten:

  • initiatiefvoorstel bestrijding racisme in de zorg
  • strijd voor huishoudelijke zorg
  • samen met ervaringsdeskundigen gokverslaving op de agenda gezet en onderdeel gemaakt van het gemeentelijk beleid
  • betere bescherming van bomen bij bouwprojecten en in binnentuinen
  • meer bomen en betere herplantregels bij grote nieuwbouwprojecten
  • een initiatief voor een voedselbos op het Zeeburgereiland

Er is veel, heel veel meer aan GroenLinkse resultaten en planen.  Lees vooral ons verkiezingsprogramma https://amsterdam.groenlinks.nl/verkiezingsprogramma voor meer inhoud en inspiratie.

We hebben een geweldig team van kandidaten, dus stem op degene die jou het meest aanspreekt. Mocht ik dat zijn: je kunt mij vinden op plaats 7!